Nieuwsberichten

Heeft u deze nieuwtjes al gelezen?

16/3/2017

KRC Genk 1-1 KAA Gent

Vanavond werd de terugwedstrijd afgewerkt van het Europese duel tussen KAA Gent en KRC Genk. Het spektakelgehalte was in Genk een stuk minder. In deze overbodige partij moesten de toeschouwers zich tevreden moesten stellen met de doelpunten van Castagne en Verstraete.

Digest:

Voor KRC Genk speelden Ryan, Castagne, Brabec, Colley, Uronen (80' Janssens), Pozuelo (45' Schrijvers), Malinovskiy, Berge, Buffel (75' Trossard), Samatta en Boëtius

Voor KAA Gent speelden Kalinic, Gigot, Mitrovic, De Smet, Foket, Ibrahim, Dejaegere, Simon, Kalu, Perbet (62' Verstraete) en Coulibaly

Doelpunten: Castagne (21', 1-0), Verstraete (84', 1-1)

In de media:

16/3/2017

Vermoedelijk elftallen KAA Gent en KRC Genk

Vermoedelijke elf KAA Gent: Kalinic, Gigot, Mitrovic, Gershon, Foket, Rabiu, Dejaegere, Simon, Kalu, Coulibaly en Perbet
Wisselspelers: Thoelen, Rinne, Asare (?), De Smet, Burssens, Abdelali, L. Verstraete, Kabangu en Walen
Geblesseerd: Neto, Milicevic, Tekie, Matton en Saief
Geel gevaar: Coulibaly
Geschorst: Esiti (1/1)


Vermoedelijke elf KRC Genk: Ryan, Castagne, Brabec, Colley, Uronen, Pozuelo, Berge, Malinovskiy, Buffel, Samatta en Boëtius
Wisselspelers: Jackers, Walsh, Dewaest, Kumordzi, Trossard, Heynen en Schrijvers
Geblesseerd: Karelis, Vanzeir en Bizot
Geel gevaar: niemand
Geschorst: niemand
16/3/2017

"Wij zijn Barcelona niet"

Hein Vanhaezebrouck heeft zijn Europese dromen voor dit seizoen opgeborgen. De Gentse coach rekent niet meer op een stunt in Genk en laat in de ochtendkranten optekenen dat hij met een laag verwachtingspatroon toeleeft naar de return: "Hier met vier goals verschil komen winnen, is bijna onbegonnen werk. Zeker als je weet dat niet iedereen beschikbaar is - we hebben bijna geen invallers meer. We gaan proberen om een goed resultaat neer te zetten, maar 0-4... Barcelona kan dat. Mits hulp van derden. Anders was het hen ook niet gelukt. (lachje) Maar wij zijn Barcelona niet, hé", aldus HVH in Het Laatste Nieuws.

Toch blijkt de Gentse spelersgroep nog steeds te geloven in een onwaarschijnlijke comeback. Hein Vanhaezebrouck tempert dat enthousiasme: "Ze geloven er meer in dan ik", grapte hij. "Maar net daar zit het gevaar. Als je de realiteit uit het oog verliest, riskeer je helemaal onderuit te gaan. Ik wil mijn spelers daarvoor behoeden. Ze mogen en moeten erin geloven, op voorwaarde dat ze uitgaan van de realiteit. Nu zeggen dat we hier vier keer gaan scoren... (schudt van neen) Ik ga er trouwens van uit dat we zeker meer dan vier keer zouden moeten scoren, want in Genk de nul houden, is niet zo evident."
16/3/2017

Vier Gentse beloften reppen zich naar Genk

De Gentse ziekenboeg puilt terug aardig uit en hierdoor heeft Hein Vanhaezebrouck vier Gentse beloften opgeroepen om zich vandaag in het spelershotel in Lanaken te melden. Het gaat om Yassine Abdelali, Andreas Burssens, Elton Kabangu en Danté Walen. Ondertussen blijven Thomas Matton (kuit), Kenny Saief (adductoren), Renato Neto (knie), Danijel Milicevic (knie) en Tesfaldet Tekie (heup). Nana Asare is dan weer onzeker voor de return in Genk. Rob Schoofs, Yuya Kubo, William Troost-Ekong en Darko Bjedov zijn niet speelgerechtigd.
15/3/2017

Vandaag start PO-aboverkoop bij KAA Gent

Vanaf vandaag om 12u00 kun je zowel online als aan de loketten in de Ghelamco Arena terecht voor de PO-aboverkoop van KAA Gent. De prijzen en praktische regeling zijn identiek aan vorig seizoen. Zo geldt er een voorrangsperiode voor seizoensabonnees tot en met 26 maart. Vrije plaatsen kun je natuurlijk al meteen kiezen. De losse ticketverkoop (online én aan de loketten) voor de eerste thuiswedstrijd, op zondag 2 april tegen Club Brugge, start pas op donderdag 30 maart om 12u00.
12/3/2017

KAA Gent 3-0 YR KV Mechelen

De Buffalo's wisten in de belangrijke thuiswedstrijd tegen een rechtstreeks concurrent het ticket voor PO I te bemachtigen. Tegen YR KV Mechelen werd het 3-0 door de treffers van Perbet, Kubo en Kalu.

Digest:

Voor K.A.A. Gent speelden Kalinic, Troost-Ekong, Gigot, Asare (93' De Smet), Foket, Dejaegere (76' Ibrahim), Esiti, Kubo, Kalu, Perbet (77' Coulibaly) en Simon

Voor YR KV Mechelen speelden Coosemans, Paulussen (35' Van Cleemput), Cocalic, De Witte, Bjelicia, Matthys, Vanlerberghe, Rits, Filipovic (51' Croizet), Claes (66' Osaguona)

Gele kaarten: Troost-Ekong, Perbet, Claes, Verdier en Van Cleemput

Doelpunten: Perbet (32', 1-0), Kubo (45', 2-0) en Kalu (46', 3-0)

In de media:

11/3/2017

Nieuw Gents oefencomplex kost ruim 7 miljoen euro

Momenteel wordt er in Oostakker verwoed gewerkt aan de bouw van het nieuwe oefencomplex van AA Gent. Deze week startte men met de constructie voor het spelersverblijf met slaapruimtes. Het ganse complex wordt nu al begroot op 7 miljoen euro. AA Gent wil in juli het complex in gebruik nemen en het bestaande complex aan de Warmoezenierweg overdragen aan de jeugd.
11/3/2017

KAA Gent op stage in Venlo

Aansluitend op de Europese trip naar Genk zullen de Buffalo's ook een korte stage afwerken in het Nederlandse Venlo. Vorige seizoenen bereidde AA Gent steeds de play-offs voor in San Pinatar maar nu is HVH door de succesvolle Europese campagne verplicht om bij te sturen in zijn voorbereiding.
9/3/2017

K.A.A. Gent 2-5 KRC Genk

De Gentse hoop werd al in de eerste helft een fors stuk minder door de demonstratie van KRC Genk. Hoewel onze club aardig aan de match begon keek de brigade van Hein voor de pauze al aan tegen een indrukwekkende 1 -4 omdat de Limburgers ons nadien in alle facetten van het voetbalspelletje overklasten. De tweede helft was een pak minder intens dan de eerste 45 minuten. Net toen iedereen dreigde in te dommelen was Coulibaly daar om de 2-4 in doel te koppen. Wat later kon Perbet ons naar een 3-4 trappen maar hij zag zijn penalty door Ryan gestopt worden. De streep door de Gentse rekening werd nog groter door Samatta die in de 72ste minuut de 2-5 aantekende. Kort voor het einde werd K.A.A. Gent door de uitsluiting van Esiti tot 10 herleid.

Digest:

Voor K.A.A. Gent speelden Kalinic, Gigot, Gershon, Mitrovic, Matton, Esiti, Verstraete (45' Rabiu), Saief (75' Simon), Kalu, Perbet (75' Foket) en Coulibaly

Voor KRC Genk speelden Ryan, Castagne, Brabec, Colley, Uronen, Berge, Pozuelo, Malinovskiy (80' Heynen), Boëtius (45' Buffel), Samatta en Schrijvers (89' Trossard)

Gele kaarten: Coulibaly en Rabiu

Rode kaart: Esiti (2x geel)

Doelpunt: Malinovskiy (20', 0-1), Kalou (26', 1-1), Colley (32', 1-2), Samatta (40', 1-3), Uronen (45', 1-4), Coulibaly (60', 2-4) en Samatta (72, 2-5).

In de media:

7/3/2017

Gentse beloften winnen in Kortrijk

Met Darko Bjedov en Birger Verstraete als enige vertegenwoordigers van de A-kern wonnen de Gentse beloften gisterenavond op bezoek bij KV Kortrijk. Voor de pauze scoorde jong KAA Gent al tweemaal en in de tweede helft hield het stand ondanks een aansluitingstreffer van de thuisploeg.

KAA Gent startte met: Segers, Cerovec, Burssens, Cagro, Razzi, Abdelali, Vandenberghe, Verstraete, Kabangu, Walen en Bjedov
7/3/2017

De wedergeboorte van Jérémy Perbet

Zowel in het Laatste Nieuws als Het Nieuwsblad / De Gentenaar besteedt men vandaag aandacht voor de bloedvorm waarin Jérémy Perbet sinds enkele weken steekt. De Franse aanvaller leek lange tijd niet te aarden in het systeem van Hein Vanhaezebrouck maar Bredero had gelijk, het kan verkeren. “Ik heb Perbet deze week in de bloemetjes gezet voor de groep omdat ik vind dat de progressie die hij maakt ongelooflijk is”, laat HVH in beide kranten optekenen. Een mooi bewijs voor de hervonden liefde tussen beide protagonisten. Enkele weken terug leek Perbet immers nog onderweg naar de uitgang van de Ghelamco Arena toen een club uit Dubai zich had gemeld bij de ex-topschutter.

“Hij is momenteel een beetje onmisbaar geworden voor ons”, aldus de Gentse coach in HNB. “Ik ben blij dat hij er nog is. Als je zo speelt, komen er nog wel mogelijkheden op een mooie transfer, zelfs al ben je 32. Perbet is zich misschien nooit ten volle bewust geweest van zijn fysieke mogelijkheden. Hij recupereert snel na een match. Hij kan diep gaan, al doet hij dat niet altijd. Het is wel al verbeterd.”

De Buffalo's zetten altijd en overal hoog druk en dat was toch wel wennen voor de ietwat "luie goaltjesdief". “Ik heb dit enkel nog bij Villarreal meegemaakt. In Turkije en Charleroi was het anders voetballen. Het niveau was er iets lager en bij Charleroi moest ik me enkel bezighouden met doelpunten maken", aldus Perbet in HNB. “In de nabespreking van Moeskroen toonde de coach mijn beste acties uit die partij. Hij wilde vooral onderstrepen dat ik toen perfect had uitgevoerd wat hij me had gevraagd. Vóór Nieuwjaar was er een periode waarin ik me niet zo goed voelde, maar ik heb door de zure appel heen gebeten en ik ben blij dat het nu zo vlot gaat.”
7/3/2017

KAA Gent past voorlopig voor maandagavondvoetbal

Dit seizoen zal er niet op maandagavond worden gevoetbald. Nadat enkele clubs met Club Brugge op kop protesteerden tegen het voorstel van Anderlecht en KAA Gent om nog dit seizoen maandagavondvoetbal in te voeren, komt Michel Louwagie hierop terug: "Als je met een bepaald format begint, kan je dat niet en cours de route wijzigen", verklaart de manager van de Buffalo's in Het Nieuwsblad / De Gentenaar.

"Maar volgend seizoen moet het kunnen. De Europees spelende ploeg op maandag thuis laten spelen, moet voor volgend jaar toch bespreekbaar zijn? Het is in het belang van het Belgisch voetbal. Als wij punten zouden tekortkomen voor PO1, dan ligt de oorzaak bij het feit dat we Europees hebben gespeeld. Hetzelfde geldt voor Genk."
4/3/2017

KV RS Waasland-SK Beveren 2-3 K.A.A. Gent

Ondanks de vroege uitsluiting van De Schutter en het uitvalen van Camacho wist de thuisclub in de 26ste minuut de score te openen tegen een K.A.A. Gent dat niet echt overtuigende aan het voetballen was. Perbet zorgde kort voor de pauze met een kopbaldoelpunt voor nieuwe Gentse hoop die al even gauw verdween door het tweede doelpunt van Myny. Ook na de pauze waren de 10 gastheren stukken dreigender dan onze 11 Buffalo's. Gelukkig stond onze prijsschutter Perbet tussen de lijnen zodat hij in de 57ste minuut de 2-2 kon aantekenen. Met nog een dik kwartier te gaan vond Kubo het gaatje om zijn goaltje mee te pikken.

Digest:

Voor KV RS Waasland-SK Beveren speelden Köteles, Jans, Camacho (26' Moren), Buatu, Demir, Myny (84' Boljevic), De Schutter, Conte (62' Cools), Seck, Langil en Cerigioni

Voor K.A.A. Gent speelden Kalinic, Foket, Mitrovic, Gigot, Matton, Esiti (45' Coulibaly), Schoofs (76' Dejaegere (94' Verstraete)), Saief, Kalu, Perbet en Kubo

Gele kaarten: Myny, Kalu, Saief, Mitrovic en Schoofs

Rode kaart: De Schutter Doelpunt: Myny (26', 1-0), Perbet (42', 1-1), Myny (45', 2-1), Perbet (57, 2-2) en Kubo (73', 2-3)

In de media:

2/3/2017

HVH gebruikt zelfde analysesoftware als Arsenal en PSG

Het Nieuwsblad meldt vandaag dat AA Gent nu ook een beroep doet op de diensten van het Franse STATS dat analysesotfware op maat van profclubs aanbiedt. Met behulp van hittegevoelige camera's worden de prestaties van de spelers gedurende wedstrijden op de voet gevolgd en in kaart gebracht. Dit levert een schat aan data op die door de technische staf wordt gebruikt. In het buitenland is STATS ook al actief bij Arsenal en PSG. Ook Anderlecht en Standard zouden al een beroep doen op de diensten van de Fransen.
28/2/2017

Gentse beloften laten zege schieten tegen Club Brugge

De Gentse beloften waren maandagavond voor rust heer en meester tegen een voetbaltechnisch pover Club Brugge. Scoren lukte de thuisploeg echter niet in de eerste helft. Het was wachten tot Dante Walen op het uur de score opende met een rake kopbal. De zege leek Gent niet meer te kunnen ontsnappen maar op een zeldzame uitbraak scoorde Osei Berkoe de gelijkmaker. Een hard verdict voor de thuisploeg die door de zege van Anderlecht op achtervolgen is aangewezen in de titelstrijd.

AA Gent speelde met: Rinne, Razzi, Troost-Ekong, Cagro, Cerovec, Abdelali (76' Kabangu), Rabiu (84' Jalloh), Verstraete B. (71' Vandenberghe) , De Smet, Walen, Bjedov (89' El Bakkali)
27/2/2017

"Twee fantastische weken achter de rug"

De sfeer in de Ghelamco Arena is opperbest. Na de 4/6 in de Jupiler Pro League en het Europees succes oogt de Gentse vormcurve net op tijd de juiste richting in te slaan. "We moesten naar twee ploegen kijken: KV Mechelen en Racing Genk", aldus Vanhaezebrouck in Het Laatste Nieuws. "Zij moesten het voorbije of het komende weekend punten laten liggen, zodat we ons lot weer zelf in handen zouden hebben. Dat is nu het geval. Maar laat ons niet te veel rekenen of vooruitlopen. Zaterdag wacht ons tegen Waasland-Beveren een heel moeilijke wedstrijd."

"We hebben twee fantastische weken achter ons. Er wacht ons nu opnieuw zo'n uitdaging, waarin we weer vier wedstrijden (waaronder twee Europese duels tegen Genk, red.) tot een goed einde moeten brengen", besloot de Gentse coach met een nieuwe challenge voor zijn spelersgroep.
27/2/2017

Ivan De Witte wijst Gentse spelers op belang Play-off 1

Drie dagen na het delirium van Wembley ontvingen de Buffalo's op zondagavond Moeskroen. Voorzitter Ivan De Witte nam - Eupen indachtig - geen enkel risico en bracht op zaterdag een bezoekje aan de Gentse spelersgroep. “Hij sprak ons rustig toe, maar deed zeker geen beloftes over een extra ­premie of zo", vertelt Jérémy Perbet in Het Nieuwsblad / De Gentenaar. "We moeten gewoon negen op negen halen om een plaatsje af te dwingen in Play-off 1. Maar als het inderdaad allemaal afhangt van het resultaat in die laatste thuiswedstrijd tegen Mechelen, komt er ­misschien toch nog een extraatje”, aldus de schalkse Fransman.
27/2/2017

Rob Schoofs: "Wembley deed pijn"

Bij AA Gent verscheen Rob Schoofs nog eens aan de aftrap en de Limburgse middenvelder leverde een prima prestatie af: “Het was inderdaad een tijdje geleden dat ik mocht spelen”, laat Schoofs optekenen in Het Nieuwsblad / De Gentenaar. “Dat merkte je wel aan mijn stilstaande fases. Enkele waren goed, andere minder. Maar zo gaat dat als je minder speelkansen krijgt. Je moet focussen op de wedstrijden die je wel mag spelen en tonen aan de trainer dat hij op je kan rekenen."

Vorige week donderdag vierde gans voetbalminnend Gent de onverhoopte stunt op Wembley maar Schoofs blijft toch achter met een dubbel gevoel: “Voor mij blijft dat pijn doen. Natuurlijk ben ik blij voor de ploeg. Maar vooral in september was de ontgoocheling groot toen ik niet op de Europese lijst stond. In de winterstop, toen ik de transfers zag binnenkomen, rekende ik er al niet meer op. Ik had het vrij snel door dat het niet voor mij zou zijn.”
26/2/2017

K.A.A. Gent 3-1 Excel Moeskroen

In volle euforie na de Europese stunt werd vanavond hekkensluiter Excel Moeskroen kansloos van de mat gespeeld. Kalu opende al vroeg de score en na 30 minuten spelen was de veilige marge van 2 doelpunten al bereikt door de treffer van Kubo. Na de pauze diepte Perbet vanaf de stip de score uit tot 3-0. In de slotfase mocht Stojanovic de 3-1 op het bord zetten.

Digest:

Voor K.A.A. Gent speelden Kalinic, Foket, Mitrovic, Gigot, Matton, Esiti (67' Verstraete), Schoofs, Saief (64' De Smet), Kalu, Perbet en Kubo (77' Verstraete)

Voor Excel Moeskroen speelden Delac, Vojvoda (77' Markovic), Arslanagic, Peyre, Huygebaert, Gulan (45' Stojanovic), Tirpan, Trezeguet (60' Markovic), Nkaka, Mohamed en Diedhiou

Gele kaarten: Verstraete en Peyre

Doelpunt: Kalu (7', 1-0), Kubo (30', 2-0), Perbet (3-0) en Stojanovic (82', 3-1)

In de media:

24/2/2017

Vanhaezebrouck biedt zijn excuses aan

Gentse spelers en fans beleefden een blauw-wit delirium in Wembley maar Hein Vanhaezebrouck bleef ondanks al het feestgedruis opvallend nuchter en verraste vriend en vijand: "Ik bied mijn excuses aan", citeert Het Nieuwsblad/De Gentenaar de Gentse coach. "Dat doe ik ten persoonlijke titel. Ik wil mijn ploeg altijd mooi en aanvallend voetbal zien spelen en dat hebben we vandaag niet gebracht."

"De kwaliteit was niet goed, de mentaliteit wel. Daarom wil ik ook niet te ver gaan in het aanbieden van die excuses. De club, de supporters en de spelers hebben dit wel verdiend. Zij moeten hun excuses niet aanbieden. Zij hebben hier keihard voor gewerkt en daarom ben ik ook trots op hen. Maar we moeten eerlijk zijn: we hebben geluk gehad. Daarom zit ik hier met gemengde gevoelens: teleurgesteld over de prestatie, fier op de kwalificatie.”

Toch bleef Vanhaezebrouck toch nog even stilstaan bij het indrukwekkend lijstje afwezigen: "We speelden niet met onze beste ploeg. Asare en Neto waren er niet bij, en bij de rust vielen ook nog eens Dejaegere en Milicevic uit. Maar hun vervangers hebben het uitstekend gedaan. Verstraete is 17 jaar en wat die liet zien, was schitterend. En Gigot? Wie kende die een maand geleden toen hij nog anoniem bij Kortrijk speelde? Hij speelde een wereldmatch. Maar Tottenham was niet waardeloos, het speelde ons bij momenten van de mat. Ik was zwaar onder de indruk, maar je hebt van die dagen dat het allemaal meevalt.”
23/2/2017

Tottenham Hotspur 2-2 K.A.A. Gent

In een indrukwekkend Wembley probeerde de thuisclub onze ploeg vanaf de eerste seconde onder de voet te lopen. Voor Hein en zijn troepen luidde de opdracht dan ook om het openingskwartier te overleven. Dat lukte maar deels want na een misverstand bij onze defensieve jongens werkte de doorgebroken Erikson koelbloedig af. Tien minuten later hingen de bordjes weer gelijk. De Buffalo's kregen toen wat hulp van Kane die bij een hoekschop de bal ongewild in eigen doel verlengde. Iets voorbij het uur werd onze club weer op achterstand geplaatst door de treffer van Wanyama. 2-1, de spanning was te snijden in het Buffalokamp. Acht minuten voor het einde groeide de Gentse hoop in een goede afloop nadat invaller Perbet voor de 2-2 zorgde. Die hoop bleek niet onterecht want na 90 minuten voetballen mocht K.A.A. Gent een feestje bouwen!

Digest:

Voor Tottenham Hotspur speelden Lloris, Walker, Dier (88' Janssen), Alderweireld, Vertonghen, Dembélé (74' Winks), Davies (59' Son Heung-Min), Eriksen, Wanyama, Alli en Kane

Voor K.A.A. Gent speelden Kalinic, Mitrovic, Gershon, Dejaegere (55' Verstraete), Gigot, Simon (74' Perbet), Saief, Esiti, Foket, Milicevic (45' Matton) en Coulibaly

Gele kaarten: Dejaegere, Saief, Kalinic, Vertongen, Walkerr, Dier, Winks en Verstraete

Rode kaart: Alli

Doelpunten: Eriksen (10', 1-0), Kane (20', 1-1), Wanyama (62', 2-1), Perbet (81', 2-2)

In de media:

23/2/2017

Van Wembley naar Wembley met Brecht Dejaegere

Het Laatste Nieuws trok met Brecht Dejaegere naar zijn roots. "Soms kwamen we op het jeugdcomplex van KV Kortrijk aan en merkten we dat er geen enkele auto stond", lacht Dejaegere (25) - het Guldensporenstadion enkele meters achter zich. "'Jah, het zal op de Wembley zijn dat we trainen', beseften we dan. De Wembley, dat was voor ons het sportcomplex in Kortrijk. Aan het stadion in Londen dacht ik toen nog niet. Mo vint, nee."

Zes jaar terug bezocht Dejaegere het Wembley-stadion als toerist, nu keert hij terug als profvoetballer. "Deze wedstrijd wordt moeilijker dan de heenmatch. De sleutel ligt in het eerste kwartier. We moeten wakker zijn, druk zetten en tonen dat we niet onder de indruk zijn. Aan ons om Tottenham opnieuw te doen twijfelen - we mogen ons niet laten doen. Als het moet, haal ik Dembélé onderuit. (lachje) Sorry Moussa."
23/2/2017

Van Wembley naar Wembley met Brecht Dejaegere

Het Laatste Nieuws trok met Brecht Dejaegere naar zijn roots. "Soms kwamen we op het jeugdcomplex van KV Kortrijk aan en merkten we dat er geen enkele auto stond", lacht Dejaegere (25) - het Guldensporenstadion enkele meters achter zich. "'Jah, het zal op de Wembley zijn dat we trainen', beseften we dan. De Wembley, dat was voor ons het sportcomplex in Kortrijk. Aan het stadion in Londen dacht ik toen nog niet. Mo vint, nee."

Zes jaar terug bezocht Dejaegere het Wembley-stadion als toerist, nu keert hij terug als profvoetballer. "Deze wedstrijd wordt moeilijker dan de heenmatch. De sleutel ligt in het eerste kwartier. We moeten wakker zijn, druk zetten en tonen dat we niet onder de indruk zijn. Aan ons om Tottenham opnieuw te doen twijfelen - we mogen ons niet laten doen. Als het moet, haal ik Dembélé onderuit. (lachje) Sorry Moussa."
23/2/2017

Hein hoopt op een beslissing na 90 minuten

Nee, Tottenham onderschatte AA Gent vorige week niet. Hein Vanhaezebrouck blijft daar heilig van overtuigd. Maar toch beseft de Gentse coach dat er hen een zware avond wacht: “1-0 is een goed thuisresultaat, maar we zijn er ons van bewust dat het geen makkelijke opgave is om naar Tottenham te komen”, aldus HVH in Het Nieuwsblad / De Gentenaar.

Voor AA Gent blijft de klemtoon trouwens onveranderd op de vaderlandse competitie liggen: "Play-off 1 is veel belangrijker voor de club. Als je doorstoot in de Europa League kun je er de volgende ronde uitliggen en wat heb je dan? De Europa League was één van onze drie doelen. We wilden overwinteren en dat is gelukt. Alles wat er nog bijkomt, is bonus. In de competitie hebben we nog een lange weg te gaan om ons doel te halen.”

"Ik geloof niet dat je in de aanloop van een match kunt trainen op strafschoppen. Je kunt er individueel op trainen, maar dat moet je dan structureel doen, in verschillende omstandigheden tegen verschillende keepers. En dan heb je nog niet de druk van een wedstrijd. Het is niet omdat iemand er drie binnentrapt op training dat het hem ook in de wedstrijd lukt. Maar ik hoop dat het niet zover komt, want dan moeten we 120 minuten spelen. Je begrijpt waarom ik dat liever niet zie gebeuren.”
23/2/2017

Danijel Mlicevic waant zich even James Bond

In Het Nieuwsblad / De Gentenaar kruipt Danijel Milicevic even in de rol van James Bond voor "Missie Wembley". Geen toeval trouwens want de Bosnische middenvelder heeft duidelijk een zwak voor 007. “De match op Wembley voelt als een bloedstollende eindscène van een Bond-film. En op het ­einde wint Bond altijd", grapt Milicevic.

“Op wedstrijddagen, als we laat spelen, kijk ik vaak naar films. Ik vind James Bond een geweldig personage en zie iets van mezelf in hem. Ik hou er ook van om me stijlvol te kleden en met smaak in het leven te staan. Bond is geen spierbundel, maar verschalkt zijn tegenstanders met intelligentie en koelbloedigheid. Net zoals ik altijd uit het duel probeer te voetballen en slim de ruimtes zoek omdat ik niet de meest indrukwekkende fysiek heb. De meeste van mijn goals en assists heb ik te danken aan een klare kijk op het moment van de waarheid. En ik heb net als Bond een zwak voor sportwagens. Mijn vader had een garage, dus ik groeide op tussen de auto's. Ik heb momenteel een Maserati Gran Turismo, maar kijk uit naar een nieuwe auto. Deze Aston Martin? (lacht) Als ik het prijskaartje bekijk, zullen we nog eens Champions League moeten spelen.”

Milicevic heeft ook dit seizoen een belangrijke rol voor AA Gent en dat beseft hij heel goed: “Een aanvallende speler wordt afgerekend op zijn statistieken. Ik kan altijd zeggen hoeveel goals en assists ik heb: op dit moment acht goals en tien assists in alle competities. Dat zijn exact de aantallen op het einde van vorig seizoen. (lacht) Voor een oude man ben ik niet slecht bezig hé?”
22/2/2017

AA Gent pleit voor maandagvoetbal

Door de succesvolle campagne in de Europa League ontdekken de Gentse bestuurders ook de keerzijde van de medaille. In Het Nieuwsblad / De Gentenaar pleiten zowel Michel Louwagie als Ivan De Witte voor wedstrijden op maandagavond indien een Belgisch team op donderdag in de Europa League heeft moeten aantreden.

“Wij maken geen keuzes tussen Europa en de competitie, hoewel deelname aan Play-off 1 cruciaal is voor de ontwikkeling van onze club", aldus Michel Louwagie. "De match tegen Moeskroen van zondag is eigenlijk belangrijker dan het resultaat van Tottenham-Gent. Toch zullen we voluit gaan op Wembley. Met die instelling doen we veel voor het Belgische voetbal, maar op dit moment worden we daar eigenlijk voor gestraft. Na een Champions League-match heb je drie of vier rustdagen tot je volgende competitiematch. Maar als je op donderdag in Oekraïne speelt en je moet op zondag náár Eupen, dan heb je te weinig rust om naar behoren te presteren.”

“Voorlopig wordt het idee van maandagvoetbal niet breed gedragen”, betreurt AA Gent-voorzitter Ivan De Witte. “Maar we gaan blijven duwen. In andere competities kan het wel al: op maandag voetballen of soms zelfs uitstel krijgen voor sommige matchen. We blijven Europa en de strijd voor Play-off 1 splitsen en zullen dit niet als excuus inroepen. Maar we moeten wél de denkoefening maken: hoe kunnen we de Belgische clubs helpen om in Europa te presteren? Zeker met de beweging die aan de top van het Europees voetbal opkomt om clubs van kleinere competities weg te duwen uit de Champions League richting Europa League.”
22/2/2017

AA Gent trekt met 27 spelers naar Londen

Hein Vanhaezebrouck vertrekt vandaag met 27 spelers naar Londen. Ook spelers zoals Schoofs, Bjedov, Kubo, Troost-Ekong en Czekanowicz - die dus niet speelgerechtigd zijn voor de Europa League reizen dus mee af naar Wembley. Drie spelers blijven dan weer achter in Gent: Vandenbussche, Davidzada en de geblesseerde Tekie.
22/2/2017

Oude bekende leidt Tottenham - AA Gent

De partij van morgenavond op Wembley wordt geleid door Manuel de Sousa, de Portugese ref die vorig seizoen ook al AA Gent - Sint-Petersburg floot. Gent won toen op de laatste speeldag van de groepsfase van de Russen (2-1) en plaatste zich zo voor de 1/8-finales van de Champions League.
20/2/2017

Iedereen gelooft nog rotsvast in Play-off 1

Het Laatste Nieuws laat diverse spelers aan het woord en de Buffalo's klinken nog steeds bijzonder zelfzeker over de kwalificatiekansen voor Play-off 1. "Waarom zouden we plots twijfelen? Wie niet gelooft in zichzelf, mislukt altijd. De voorbije week is onze grootste kracht opgedoken: de teamspirit en vechtersmentaliteit van deze groep. Ik heb dus geen schrik voor het verloop van onze laatste drie wedstrijden richting play-off 1", aldus Stefan Mitrovic.

Ook Thomas Foket blijft optimistisch al gaf hij wel toe dat een driepunter in Luik toch meer ademruimte had geschonken: "Als je louter naar het resultaat kijkt, is een gelijkspel op Standard niet slecht. Maar in onze situatie was een zege wel meer welgekomen. Er heerst dus een dubbel gevoel. Toch hebben we zowel tegen Tottenham als nu laten zien dat we er nog staan. Niemand zet ons zomaar opzij. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat we ons alsnog bij de eerste zes zullen scharen. Je voelt dat gewoon aan deze groep. Deze week hebben we twee fysieke uitputtingsslagen gehad, maar er heerst geen vermoeidheid. Wat de sleutelwedstrijd wordt? We moeten ze gewoon alle drie winnen, dan zijn we er vrijwel zeker bij. Maar de thuismatch tegen Mechelen wordt misschien de belangrijkste."

Ook Danijel Milicevic toont zich een onvervalste believer: "Ik twijfel niet. Mijn vertrouwen in deze spelersgroep is eindeloos. Als iedereen gefocust is, zoals de voorbije week, hebben we veel kans om elk duel tot een goed einde te brengen. Tegen Standard pakten we een punt. Misschien verandert dat niet veel aan onze situatie, maar het is belangrijk dat we iéts pakten. Anders naderde Standard tot op één punt. Bovendien is de manier waarop we dit punt pakten een opsteker. Met deze mentaliteit moeten we blijven vechten voor play-off 1. Mochten we ons uiteindelijk niet plaatsen, zou dat een gigantische ontgoocheling zijn. Al gaan we daar op dit moment niet van uit."
20/2/2017

AA Gent scout Zweedse middenvelder

Het Nieuwsblad / De Gentenaar citeert Griekse media die AA Gent linken aan Jakob Johansson. De Buffalo's zouden de 26-jarige middenvelder dit weekend gescout hebben. Johansson wordt omschreven als een voetballende nummer zes en zou al een poosje gevolgd worden door Gent.
20/2/2017

Eerst Wembley-gekte dan volop strijden om Play-off 1

Vanaf vandaag barst in Gent en wijde omstreken de Wembley-koorts in volle hevigheid los. Ook Hein Vanhaezebrouck - én bij uitbreiding zijn spelersgroep - zal daar niet kunnen aan ontsnappen: "Het is niet zomaar een match tegen Tottenham, het is een match in een vol Wembley. In Gent wordt iedereen zot. En met Gent veel anderen. Heel België spreekt erover", aldus de Gentse coach in Het Nieuwsblad / De Gentenaar.

“Die match zal alle aandacht naar zich trekken, maar wat ook het resultaat is, daarna keren we terug naar de koude realiteit: om Play-off 1 te halen mogen we in de resterende drie competitiematchen niets meer laten liggen. Het is mijn taak om de focus van mijn spelers na Tottenham weer op Moeskroen te leggen. In die optiek zouden we op Wembley best met 5-0 verliezen. Dan is er noch euforie, noch grote ontgoocheling omdat we net naast de kwalificatie hebben gegrepen. (lacht) Maar uiteraard teken ik daar niet voor.”
20/2/2017

Renato Neto: "Esiti is onmenselijk sterk"

Ook op Sclessin etaleerde Anderson Esiti andermaal zijn groot reservoir aan duelkracht. “De intensiteit was fantastisch. Ik ben echt dol op de Belgische competitie, het is hier heerlijk voetballen”, aldus een opgetogen Nigeriaan in Het Nieuwsblad / De Gentenaar. Renato Neto was 90 minuten lang een bevoorrechte getuige van de ontelbare lijf-aan-lijfgevechten die door Esiti in zijn voordeel werden beslecht: "Esiti is onmenselijk sterk. Ik ben blij dat ik niet tegen hem moet voetballen. Qua kracht en mentaliteit is hij fenomenaal. Ik zie hem zelfs nooit in het krachthonk, heeft hij niet nodig. Waanzin!”
19/2/2017

R Standard de Liège 1-1 K.A.A. Gent

In de eerste helft maakten de Buffalo's niet echt aanstalten om het doel van Gillet te gaan bestoken. Ook al hadden ze het meeste balbezit en leken ze de zaak helemaal op orde te hebben. Dat Orlando Sa kort voor de rust de 1-0 op het bord zette was dan ook effen schrikken voor K.A.A. Gent dat een paar tellen later zag dat Gillet de 1-1 alsnog uit zijn kooi wist te weren. Na de break kon de mee opgeschoven Mitrovic de Luikse doelman verslaan. Een mooie beloning voor een sterke periode van de Gentenaars. Na die gelijkmaker bleef het een boeiend kijkstuk met doelkansen voor beide teams die echter niet meer tot scoren kwamen.

Digest:

Voor K.A.A. Gent speelden Gillet, Fai, Scholz, Kosanovic, Fiore, Danilo (57' Marin), Cissé, Dossevi, Edmilson (86' Raman) Junior, Belfodil en Orlando Sa

Voor K.A.A. Gent speelden Kalinic, Gigot, Mitrovic, Asare, Foket, Neto, Esiti, Saief (74' Kalu), Milicevic, Coulibaly en Kubo (83' Perbet)

Gele kaarten: Esiti en Mitrovic

Doelpunten: Sa (43', 1-0), Mitrovic (51', 1-1)

In de media:

18/2/2017

Herinner Asare niet aan Play-off 2

In Het Laatste Nieuws praat Nana Asare over de sensationele zege tegen Tottenham Hotspur maar ook over de precaire situatie van de Buffalo's in de strijd om Play-off 1. "k heb geen week nodig om te genieten van een zege. Ik heb donderdagavond in mijn bijbel gelezen, iets gegetenen ben in bed gekropen", aldus de ingetogen aanvoerder van de Buffalo's.

"Ik ben niet het type dat na een match foto's van zichzelf gaat zoeken. Als een match voorbij is, is die voorbij. Gisteren maakt deel uit van het verleden - ik sta niet lang stil bij dat soort zaken", klinkt het. "Je kan ook niet blijven leven in een droomwereld. Tottenham was 'just another day at the office", klinkt het bijzonder nuchter.

Komende week volgt de return op Wembley maar daarnaast is AA Gent ook nog in een hevige strijd verwikkeld voor Play-off 1. Wat verkiest Asare? Europese roem of Belgische zekerheid? "Ik kies voor beide. Dat ik dat niet mag doen? (grijnst) Jawel, ik heb het zonet gedaan. (hilariteit) Je hebt het toch gehoord? (opnieuw serieus) Ons doel is play-off 1 halen. De rest is bonus. Zo goed?", grapt Asare in Het Laatste Nieuws

"Gezien onze ontwikkeling horen we daar inderdaad niet thuis", praat Asare vol gruwel over Play-off 2. "Jullie hebben gelijk: Play-off 2 zou een anticlimax zijn. Of ik zo'n scenario vrees? (lacht) Ik weet wat het is, hé, om met AA Gent play-off 2 te spelen... Lege stadions, weinig beleving en aandacht, ... Herinner me daar dus alsjeblieft niet meer aan", grijnst Asare die zich ook nog laat ontvallen dat hij toch stiekem droomt van een kans in het Engels voetbal.
18/2/2017

Matton tijdig fit voor Standard

Nadat hij vorige week tegen Eupen tijdens de rust moest vervangen worden door een knieblessure, kon Thomas Matton gisteren zonder problemen voluit trainen. Hij raakt dan ook tijdig fit voor de topper op Sclessin van morgenmiddag. Rabiu Ibrahim en Darko Bjedov moeten nog even geduld oefenen. Beide spelers konden al gedeeltelijk de groepstraining hervatten maar kregen nog geen groen licht om volledig aan te sluiten. Tesfaldet Tekie blijft kampen met een heupprobleem. Bijkomend onderzoek moet uitsluitsel brengen.
18/2/2017

Danijel Milicevic terug in EL-Team van de week

Voor Danijel Milicevic leverde de zege tegen Tottenham Hotspur ook nog een selectie op voor het Europa League-Team van de week. De Bosniër, goed voor een assist, werd zo voor de tweede keer dit seizoen opgenomen in een select gezelschap. Andere gelukkigen zijn - behalve Frank Acheampong van Anderlecht - vedetten zoals Zlatan Ibrahimovic en Edin Dzeko.
17/2/2017

Danijel Milicevic: "Zelfde gevoel als tijdens die Champions League-campagne"

Met zijn assist op Jérémy Perbet had Danijel Milicevic terug een mooi aandeel in de Europese triomf van de Buffalo's. "Ik had zelf kunnen trappen, maar de hoek was té scherp, té afgedekt. Vandaar dat ik voor een assist opteerde", knipoogde Milicevic. "Je weet dat Jérémy Perbet er vanop die positie altijd iets goeds mee doet", aldus Milicevic.

Bijna verdubbelde de Bosniër ook nog de Gentse voorsprong maar doelman Lloris en het doelhout stonden pal. Milicevic mijmert na in Het Laatste Nieuws "Een assist én een goal, hoe mooi was dat niet geweest? Maar Lloris pakte die poging echt goed. Zonde. "Ik heb hetzelfde gevoel als tijdens die Champions League-campagne van vorig jaar. Tottenham is een topploeg uit de Premier League, hé. Dat is een hoger niveau dan Lyon of Valencia. Ik schat hen even hoog in als Zenit en Wolfsburg.

"Voor de match voelde je al dat dit weer zo'n avond kon worden. Iedereen was bijzonder geconcentreerd - we waren uit op revanche na het debacle tegen Eupen. Jullie hebben nu opnieuw het échte Gent kunnen zien. Een ploeg die voor elkaar vecht, er vol voor gaat en in de aanval trekt. Dit was ons ware gelaat. Hoe ik dat verklaar? In Europa krijgen we gewoon meer ruimte om te voetballen dan in België, waar bijna iedereen een dubbele muur neerzet."
17/2/2017

Stefan Mitrovic: "Dit vertel ik later aan mijn kleinkinderen"

In Het Laatste Nieuws lezen we hoe Stefan Mitrovic de partij tegen Tottenham heeft beleefd: "Ik weet dat ik er altijd sta op de grote momenten", vertelde Mitrovic vol vertrouwen. "Op voorhand had ik geen schrik. Als mijn concentratie perfect is, kan ik iedere tegenstander uit de partij houden. Dat was nu het geval." Mitrovic vergat ook zijn collega-verdedigers niet te prijzen. "Defensief moet dit een van onze beste wedstrijden geweest zijn. We hebben slechts één kans weggegeven, tegen enkele van de beste spelers in Europa. Wie kan dat zeggen tegen Tottenham? Ach, de hele ploeg was geweldig. De reden voor onze transformatie: iedereen geloofde tijdens dit duel in zichzelf. Dat is de sleutel om successen te boeken."

"Europa is niet onze hoofdprioriteit", bleef de Servische verdediger evenwel nuchter. "De coach hamerde daar eveneens op. In Standard staat er het meeste op het spel voor ons. Want mochten we play-off 1 missen, kan zelfs een kwalificatie tegen Tottenham die ontgoocheling niet uitwissen. Volgend seizoen willen we namelijk weer het gevoel dat Europees voetbal met zich meebrengt ervaren."